top of page

MEDIATION

Veel Nederlanders ervaren zakendoen en werken als team in Japan als moeilijk en ingewikkeld.
Dit komt door de grote verschillen in zakelijke, dagelijkse etiquette en regels tussen Japan en vooral Nederland.  

 

Wilt u met zelfvertrouwen Japan bezoeken? Wij bieden hiervoor trainingen en cursussen aan.
Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of het contactformulier en we bespreken de mogelijkheden.

ZAKEN DOEN MET JAPAN

Japan en Nederland kennen een rijke handelsgeschiedenis van wel vierhonderd jaar. En vandaag de dag floreert de handel tussen deze twee landen als ooit tevoren.Toch ervaren veel Nederlanders zaken doen met Japan als lastig en ingewikkeld.

Het is de Japanse zakelijke cultuur, de dagelijkse etiquette en de regels die voor Nederlanders vaak als een belemmering in het zaken doen worden gezien

 BELEMMERINGEN ?

"Japanners zijn aardig, maar ik heb het gevoel dat ze niet echt open en eerlijk tegen me zijn. Ze zeiden 'JA', maar verder gebeurt er niets."


Antwoord: het heeft niets met Engelse, Nederlandse of de Japanse taal te maken. De vertaling kun je nooit letterlijk nemen.

TRAININGEN / CURSUSSEN

Het is de omgang met de Japanse cultuur waar de kracht van goed zaken doen ligt.

 

U kunt deze belemmering (deels) oplossen waardoor het zakendoen en het wederzijds begrip voor elkaar verbetert. Wij bieden u via deze site de cursus zakelijke communicatie met Japanners aan.
 

​Tijdens de cursus leert u de basis van de Japanse zakelijke cultuur, normen en waarden, omgangsvormen, traditie, "do’s and don'ts".  Met begrip van Japanse omgangsvormen verdiepen we ons in een strategie om samen met Japanners te kunnen werken, en vooral om iets voor elkaar te krijgen.

"Ik heb Aya leren kennen als een zeer gedreven en veelzijdig persoon. Ze is een motor voor het aanjagen van verbindingen tussen diverse sectoren en weet door haar toegewijde oprechte aandacht en humor waarde te creeren voor de mensen om haar heen. Kunst, business en samenleving zijn één."

 Over the years I got to know Aya as a driven and diverse personality. Her engine starts running at full speed when she can build bridges between art, business and society. Her attention to detail and humor are a blessing for the people she connects. "

Prinsen Studio.png

Prinsen.Studio  - Udo Prinsen

Visual artist & director

bottom of page